Îndepărtarea COV din cabinele de pulverizare. Utilizarea cabinelor de uscare-pulverizare crește semnificativ eficiența producției și asigură o calitate înaltă a acoperirii vopselei. Datorită eficienței ridicate a vopsirii, utilizarea unui astfel de dispozitiv este însoțită de o creștere a Emisiilor de Compuși Organici volatili în atmosferă. Datorită eficienței ridicate, filtrele ACES Sorbofil® sunt soluția cea mai simplă la această problemă. Un număr tot mai mare de fabrici iau decizii în investiții de cabine de uscare prin pulverizare Această investiție permite acoperirea stratului de vopsea ridicând în același timp eficiența producției. Utilizarea cabinei asigură stabilitatea procesului de lăcuire sub unghiul prăfuirii, temperatura potrivită pentru aplicarea acoperirii și uscării sau o ventilație adecvată.

Creșterea eficienței producției este asociată inexorabil cu o creștere a Emisiilor de Compuși Organici volatili (COV pe scurt) în atmosferă. Cei mai comuni compuși includ toluen, xilen, propan-2-ol. Concentrația totală de COV în gazele de la cabine depinde de cantitatea și tipul de vopsea folosită și poate fi de până la câteva sute de miligrame în fiecare metru cub de aer evacuat. Volumul gazelor depinde de dimensiunea cabinei și poate atinge dimensiuni până la câteva zeci de m3 / h. În interesul mediului natural, utilizatorii acestor instalații au fost obligați să reducă emisiile de COV în atmosferă. Există câteva aspecte importante care trebuie luate în considerare atunci când alegeți soluția potrivită:

  • proces etapizat (concentrația reală depinde de stadiul de lucru, cum ar fi pregătirea pentru lăcuire, lăcuirea sau uscarea)
  • cantitatea și tipul de lacuri și solvenți folosiți
  • regimul muncii fabricii
  • debitul de aer
  • parametrii fizici și chimici a gazelor

Adsorbția cu cărbune activ este cea mai bună metodă de a reduce emisiile de COV din aerul care vine de la cabinele de pulverizare. Pentru a asigura condiții adecvate pentru funcționarea patului de cărbune (viteza de filtrare, timpul de contact), trebuie utilizat un filtru de cărbune adecvat. În oferta ACES puteți găsi o gamă întreagă de filtre Sorbofil® care vor asigura condițiile adecvate pentru purificarea fluxului de gaze de la câteva sute până la câteva zeci de mii de metri cubi pe oră. Unitățile special concepute permit utilizarea deplină a proprietăților patului de cărbune, iar obținerea unei eficiențe ridicate de purificare este posibilă datorită utilizării cărbunilor de înaltă calitate Sorbotech® GE. Ținând cont de instalarea filtrelor de cărbune în faza de instalare a cabinei, este posibil să corelăm automatizarea filtrelor noastre cu controlul cabinei și cu selecția unui ventilator adecvat care susține cabina și filtrul.

Nu ezitați să contactați echipa noastră pentru a alege soluția potrivită.

Citește și: